November 26, 2006

Cocina Española!

This is the big one. The one we've all been waiting for! Miranda has to plan, prepare, and serve a five course Spanish meal. Plan:

1. Pan Con Tomate

2. Sopa De Pescado

3. Paella

4. Ensalada

5. Helado con Granada

Plan:

Day One: Plan Menu

Day Two: Shop for Ingredients

Day Three: Make Ensalada and Sopa

Day Four: Make Paella and Pan Con Tomate. Serve.

I HAVE: Olive Oil, Vinegar, Salt, Pepper, Garlic, Laurel Leaf, Chicken Broth, Short Grained White Rice, Lemon Juice, Oregano.

I NEED: Loaf of Italian Bread, Five Tomatoes, 500 gram Codfish, 500 gram Assorted Seafood, Two Small Onions, Chopped Parsley, Two Chicken Thigh Fillets, Fourth of a Tablespoon Saffron, One Canned Pimento, Twelve Medium Shrimp, Two Tablespoons Sweet Paprika, A Half Cup of Peas.



1. PAN CON TOMATE

Se ponen las rebanadas a tostar. Cuando esten un poco tostadas
(no mucho) se corta un diente
de ajo por la mitad y se rasca por la rebanada.
Se corta también el
tomate por la mitad y se restriega por encima del pan
hasta que quede
suficientemente untado, y se le añade finalmente aceite de
oliva, sal
y si se quiere un poquito de vinagre.
Se suele comer con embutidos
variados.


2. SOPA DE PESCADO

  1. Poner el bacalao a remojo en agua fría, sin cambiar el agua.
  2. Calentar el aceite y echar la cebolla pelada y picada, hasta que se dore.
  3. Añadir el tomate cortado en trozos, sin las simientes. Freír todo durante 15 minutos, machacando los tomates.
  4. Pasar la preparación por el pasapurés y reservar.
  5. Echar en una olla el pescado y los cangrejos. Cubrir con agua fría, echar sal y la hoja de laurel.
  6. Cocer a fuego vivo y cuando esté hirviendo durante un par de minutos, retirar del fuego.
  7. Colar el pescado, eliminar la hoja de laurel y reservar el agua de cocción.
  8. Poner el pan en remojo en un poco de caldo del pescado.
  9. Eliminar las espinas y la piel del pescado y del bacalao. Pasarlos por el pasapurés con el pan.
  10. Quitar el caparazón a los cangrejos y pasar el cuerpo y el interior de las cabezas por el pasapurés, con un poco de caldo de pescado.
  11. Echar en una olla el tomate y luego el pimentón. Rehogar con una cuchara de madera. Añadir el pescado y el pan. Cubrir con el caldo de pescado.
  12. Rectificar de sal, si fuera necesario. Echar pimienta molida.
Cocer durante 10 minutos y echar en una sopera.

3. PAELLA
Heat pan, add two tablespoons olive oil, diced chicken. Season with salt and pepper, brown throughout. Remove chicken to bowl. Bring chicken broth to boil in a saucepan while browning onion, red pepper, and garlic in remaining olive oil in paella pan. Preheat oven to 400 degrees. Add rice, broth, oregano, and saffron to skillet. Boil on high heat, then remove. Arrange chicken and shrimp over rice. Scatter peas throughout. Bake uncovered for 25-30 minutes until liquid is absorbed by rice. Cover with a kitchen towl after removing, let sit for ten minutes.

Salad and Helado are very easy. But this is still a lot of cooking for Pobrecita Mira! :D

1 comment:

The Audball said...

That's a ridiculous assignment, but it sounds delish. You wouldn't happen to know of a good topic to research related to the environment and natural resources in a Spanish speaking country, would you?